Till umu.se
HeadlineImage

Aktuellt vid medicinska fakulteten

Här listas kommande händelser samt nyheter relaterade till fakulteten som lagts in i Umeå universitets nyhetssystem. Se högerspalten för en översikt över kommande händelser.

Kommande händelser

Oktober 2014

23 september–23 oktober

Chefsintroduktion

Kurs/utbildning Deltagande i chefsintroduktion är obligatoriskt och ingår som en del i ledningsuppdraget. Chefsintroduktionen omfattar totalt tre utbildningsdagar uppdelade i två plus en uppföljningsdag.

14 oktober–18 november

Våga tala-kurs

Kurs/utbildning Fullbokat! Du kan ställa dig på reservlista: maila till claus.jochheim@umu.se För dig som vill hitta strategier för att minska din talrädsla och vill träna på att tala inför andra. Antal träffar: 6 tisdagar 16:00- 18:30 samt ett enskilt samtal inför kursstart.

15 oktober–26 november

ACT - Att leva livet och hantera stress

Kurs/utbildning Baserat på kunskap från forskning inom den psykologiska inriktningen ACT får du möjlighet att lära dig strategier för att hantera stress och oro.

20 oktober–24 oktober

Kurs för Naturvårdsvakter och jakttillsynsmän

Kurs/utbildning Polisutbildningen genomför en kurs för naturvårdsvakter och jakttillsynsmän i Umeå på universitets campus. Kursansvarig är Johan Bålhammar.

22 oktober kl 09.00–12.00

Grzegorz Pietz - immunologi

Seminarium Tunntarmepitelets immunreaktioner vid celiaki och interaktioner med tarmens bakterieflora.

Nyheter från medicinsk fakultet

Får 100 000 kronor till celiakiforskning

2014-10-17
Fredinah Namatovu, doktorand vid Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin vid Umeå Universitet, har tilldelats 100 000 kronor i forskningsanslag av Svenska Celiakiförbundet.

Nyupptäckt bindningsmekanism kan sätta stopp för smittsam ögonsjukdom

2014-10-17
En forskargrupp vid Umeå universitet har lyckats kartlägga ytstrukturen hos ett så kallat picornavirus, som orsakar den mycket smittsamma ögonsjukdomen akut hemorrhagisk konjunktivit, AHC. Upptäckten publiceras i tidskriften PLOS Pathogens.

Umeåforskare identifierar central mekanism för benstyrka och frakturrisk

2014-10-15
I ett internationellt forskningsprojekt, där bland annat forskare från Umeå universitet medverkar, har man identifierat en central mekanism som reglerar skelettets tjocklek och styrka. Studieresultaten som kan utgöra grunden för nya behandlingsformer mot benskörhet presenteras i tidskriften Nature M...

Åtta miljoner kronor till ung forskare vid Umeå universitet

2014-10-15
Vasili Hauryliuk, institutionen för molekylärbiologi och gruppledare vid Laboratoriet för molekylär infektionsmedicin, MIMS, Umeå universitet, har utsetts till Ragnar Söderbergforskare och beviljats åtta miljoner kronor. Med hjälp av de allra senaste teknikerna tar Vasili Haruryliuk reda på hur bakt...

Dålig psykosocial arbetsmiljö kan ge ryggproblem

2014-10-14
Personer som är pressade på jobbet och känner att de har små möjligheter att påverka och utvecklas, får också mer besvär med ryggen. Det visar en ny rapport från Statens beredning för medicinsk utvärdering, SBU. En av experterna bakom rapporten är Gunnevi Sundelin, professor i fysioterapi vid Umeå u...

Fler nyheter


Sidansvarig: Mattias Grundström Mitz
2012-03-21

Utskriftsversion

Kommande händelser - kalendarium

Tidsperiod

Sök evenemang

Urval på evenemangstyp

Var är det???

Sök lokalen på vår interaktiva
campuskarta

Webbredaktör

Mattias Grundström Mitz
Umeå universitet
901 87 Umeå 

Besöksadress
Medicinska fakultetens kansli, Förvaltningshuset, tornet, plan 7

Tel:  090-786 64 65

Kontaktformulär