HeadlineImage

Aktuellt vid medicinska fakulteten

Här listas kommande händelser samt nyheter relaterade till fakulteten som lagts in i Umeå universitets nyhetssystem. Se högerspalten för en översikt över kommande händelser.

Kommande händelser

28 maj–28 maj

Uma Muthukrishnan - molekylär medicin

Disputation Utsöndring av histonproteiner från celler via extracellulära vesiklar.

28 maj–28 maj

Uma Muthukrishnan - molekylär medicin

Högre seminarium (inkl lic) Utsöndring av histonproteiner från celler via extracellulära vesiklar.

1 oktober–7 december

Brottsutredning för civilanställda

Kurs/utbildning På uppdrag av Polishögskolans Planeringsenhet Utbildningsplanering ger Polisutbildningen vid Umeå universitet kursen "Brottsutredning för civilanställda".

16 november–23 november

Samhällsvetenskapliga fakulteten 50 år

Övrigt Samhällsvetenskapliga fakulteten fyller 50 år och det firar vi med en jubileumsvecka den 16-23 november. Välkommen att fira med oss!

16 november kl 09.00–12.00

Frida Bergman - folkhälsa och klinisk medicin

Disputation Aktiva arbetsstationer – ett sätt att förebygga och behandla övervikt och fetma?

Nyheter från medicinsk fakultet

Gåband vid skrivbordet ökade aktiviteten – på jobbet

2018-11-12
Personer som fick ett gåband vid skrivbordet på kontoret blev mer fysiskt aktiva under arbetstid än de som saknade band. Det visar en ny avhandling vid Umeå universitet.

Medicinsk forskning i Umeå väl ut i årets VR-tilldelning

2018-11-08
Umeå är ett av de lärosäten som får störst tilldelning av årets anslag av Vetenskapsrådet för forskning om medicin och hälsa.

Mer kunskap om KOL behövs i primärvården

2018-11-06
Personer med kroniskt obstruktiv lungsjukdom, KOL, behöver mer stöd i kontakt med primärvården. För det krävs att nationella riktlinjer om KOL får genomslag i vården. Även stöd via internet och telefon, så kallad e-hälsa, kan vara värdefullt. Det visas i en ny avhandling vid Umeå universitet.

Nordlig husmygga kan sprida Ockelbosjukan

2018-11-01
Den vanliga husmyggan i norra Sverige kan överföra viruset som orsakar den besvärliga så kallade Ockelbosjukan. Det visar en ny studie som gjorts vid Umeå universitet i samarbete med Totalförsvarets forskningsinstitut.

Lärare får kompetensutveckling med demokratitema

2018-10-25
När eleverna är lediga under höstlovet har lärarna möjlighet till kompetensutveckling. Den 30-31 oktober kommer nära 600 lärare till Umeå universitet till konferensen Kunskapsveckan. Det blir två dagar fyllda av samtal, föreläsningar och teater.

Mer nyheter om Umeå universitet

Sidansvarig: Lena Åminne

Kommande händelser - kalendarium

Tidsperiod