Till umu.se
HeadlineImage

Aktuellt vid medicinska fakulteten

Här listas kommande händelser samt nyheter relaterade till fakulteten som lagts in i Umeå universitets nyhetssystem. Se högerspalten för en översikt över kommande händelser.

Kommande händelser

Februari 2017

30 januari–9 april

UPIF:s skidserie

Övrigt UPIFs skidserie pågår 30 januari till 9 april. Rapportering sker på ett formulär som nås genom UPIFs hemsida: www.acc.umu.se/~upif.

22 februari–23 februari

Chefsintroduktion

Kurs/utbildning Ny som chef? Anmäl dig till Chefsintroduktion den 22-23 februari + 15 mars. Sista anmälningsdag är 8 februari.

22 februari kl 09.00–11.00

PubMed på två timmar

Kurs/utbildning Kursen ger en djupare inblick i PubMeds struktur och funktioner. Vi visar möjligheter och verktyg att göra din sökning mer tidseffektiv. Du förutsätts förbereda dina egna sökord inför kursen.

22 februari kl 09.30–15.00

Öppet Hus på Umeå universitet

Övrigt En dag då man får veta mer om våra utbilningar och se vårt campus.

Nyheter från medicinsk fakultet

Aftonbladet: Håll vikten stabil - och undvik diabetes

2017-02-22
Margareta Norberg, docent i allmänmedicin och epidemiologi vid Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin, berättar för Aftonbladet om den studie som hon och kollegor nyligen publicerade i BMC Public Health. Studien visar att var femte fall av typ 2-diabetes i befolkningen skulle kunna förhindr...

P4 Jämtland: Så säger forskningen om fluorets effekter

2017-02-21
I ett morgoninslag i P4 Jämtland berättar Pernilla Lif Holgersson, Institutionen för odontologi, om trenden med att föräldrar idag ofta väljer bort fluoranvändning för sina barn, om mytbildningen kring fluor och vad forskningen egentligen visar.

Intensifierad strålbehandling vid huvud- och halscancer gav inte bättre resultat

2017-02-21
Intensifiering av strålbehandlingen med kortare förkortad behandlingsperiod ger inte bättre behandlingsresultat men däremot ökade akuta biverkningar. Svåra sväljningsbesvär är en biverkan som ofta förbises av patienten och där gällande behandlingsrekommendationer medför hög risk för många patienter....

Myggnät mot ljumskbråck kan ge bättre vård utan extra kostnad

2017-02-16
Steriliserade myggnät istället för kommersiella medicinska nät vid operation mot ljumskbråck öppnar möjligheter för förbättrad vård utan ökade kostnader för sjukvården i låginkomstländer. Det visar en studie som forskare vid Karolinska Institutet och Umeå universitet gjort på landsbygden i Uganda.

Läkartidningen: Längre skrivtid och nya chanser i det nya kunskapsprovet för läkare

2017-02-16
Provtiden för det teoretiska delprovets första del utökas till fyra timmar. Eftersom förutsättningarna nu ändrats sedan första och andra provtillfället har Socialstyrelsen beslutat att underkända resultat vid de första två provtillfällena inte ska räknas in i de sökandes maximalt tre försök att klar...

Fler nyheter


Sidansvarig: Lena Åminne
2012-03-21

Utskriftsversion

Kommande händelser - kalendarium

Tidsperiod

Sök evenemang

Urval på evenemangstyp

Var är det???

Sök lokalen på vår interaktiva
campuskarta

Webbredaktör

Daniel Harju
Umeå universitet
901 87 Umeå 

Besöksadress
Medicinska fakultetens kansli, Förvaltningshuset, tornet, plan 7

Tel:  090-786 64 65

Mobil:  072-552 29 18

Kontaktformulär