HeadlineImage

Aktuellt vid medicinska fakulteten

Här listas kommande händelser samt nyheter relaterade till fakulteten som lagts in i Umeå universitets nyhetssystem. Se högerspalten för en översikt över kommande händelser.

Kommande händelser

17 juni–9 juli

Trappan har ett ansikte

Utställning 15 studenter från Umeå Konsthögskola ställer ut i Norrbyskärs konsthall.

25 juni kl 13.00–13.45

Söndagsvisning

Kurs/utbildning Fördjupa upplevelsen av Bildmuseets utställningar genom att följa med på en visning. (45 min)

26 juni–29 juni

Senses, Emotions & The Affective Turn

Konferens Annual Conference of the International Society for Cultural History

27 juni kl 12.00–12.30

Lunchvisning

Kurs/utbildning Fördjupa upplevelsen av Bildmuseets utställningar genom att följa med på en visning. (30 min)

Nyheter från medicinsk fakultet

Umeåprofessor får nordiskt pris för forskning inom allmänmedicin

2017-06-22
Katarina Hamberg, professor vid Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin, får årets Magda och Svend Age Frederichs nordiska pris för hennes insatser inom allmänmedicinsk forskning och ämnesutveckling.

Jubileumssymposium uppmärksammade världsledande infektionsforskning

2017-06-22
Den 19 juni besökte några av världens ledande forskare på infektionsområdet Umeå universitet för ett jubileumssymposium i samband med att Knut och Alice Wallenbergs stiftelse firade 100 år. Under ett fullmatat symposium diskuterades bland annat förändrade spridningsmönster av infektioner och antibio...

”Hackfest” samlar experter för att utveckla dataprogram som förutspår epidemier

2017-06-22
I Umeå 20-22 juni samlades hälsoforskare från bland annat Världshälsoorganisationen WHO och Umeå universitet med mjukvaruutvecklare från Microsoft för att utveckla ett dataprogram för prognos- och tidigt varningssystem för epidemier av myggburna virussjukdomar.

21 av 27 prövande klarade praktisk del av kunskapsprov för läkare

2017-06-21
Resultaten har presenteras för det tredje praktiska delprovet i Umeå universitets kunskapsprov för läkare med utbildning utanför EU- och EES-området. Delprovet genomfördes den 8-9 juni.

Umeåforskning kring glutenintolerans får anslag

2017-06-21
I måndags meddelade Svenska Celiakiförbundets forskningsfond att två projekt inom celiakiforskning vid Umeå universitet får totalt 222 000 kronor.