HeadlineImage

Aktuellt vid medicinska fakulteten

Här listas kommande händelser samt nyheter relaterade till fakulteten som lagts in i Umeå universitets nyhetssystem. Se högerspalten för en översikt över kommande händelser.

Kommande händelser

Maj 2018

23 maj–25 maj

Nationell studievägledarkonferens vid Umeå universitet

Konferens Årets nationella studievägledarkonferens fokuserar på globala såväl som lokala perspektiv inom studie- och karriärvägledning. Internationella, nationella och lokala föreläsare bidrar till ökad kunskap om normer, villkor, mångfald, tekniska förutsättningar, arbetsmarknadens utveckling med mer.

Nyheter från medicinsk fakultet

Stor donation till forskning om diabetes

2018-05-25
Umeå universitet har fått en stor donation från Stiftelsen Edgar Sjölunds Diabetesfond till diabetesforskning. Donationen på 1,5 miljoner kronor per år i tre år omfattar deltidstjänster för två forskare.

Nytänkande studenter skapar delaktighet

2018-05-24
Att främja integration för nyanlända och utveckla hållbar ergonomi för unga violinister, är exempel på projekt som arbetsterapeutstudenter vid Umeå universitet har jobbat med under våren. 29 maj presenterar de sina projekt i Utopia.

Gener har olika betydelse för hjärntumör

2018-05-24
Två gener spelar viktiga roller för hur elakartad cancer bildas i hjärnan. En gen håller tillbaka bildandet av tumören, medan en annan gen tvärtom främjar tumören. Det visas i en ny avhandling vid Umeå universitet.

Universiteten tar forskningen ut på stan

2018-05-23
Mitt på Rådhusesplanaden i centrala Umeå möter forskare från Umeå universitet och Sveriges lantbruksuniversitet och umeborna. Den 26 maj kommer tolv forskare lära ut, lära av och prata om naturvetenskapens spännande värld.

Välkommen till en eftermiddag om ALS

2018-05-23
ALS-forskningen i Umeå fyller 25 år. Det markeras med en temadag lördag 26 maj där forskare berättar om det senaste på vetenskapsfronten.

Mer nyheter om Umeå universitet

Sidansvarig: Lena Åminne

Kommande händelser - kalendarium

Tidsperiod